Webshop Synagoge Winterswijk

 

In de webshop vindt u boeken en miniaturen die te koop zijn in de Synagoge van Winterswijk.

Klik hier on uw bestelling op te geven


Klik op de knop "Bestellen" om uw bestelling door te geven. De artikelen zullen na ontvangst van uw betaling aan u worden toegezonden.

 

Boeken

 

“We hebben ze allemaal gekend….”

€ 25,- (Foto van het boek)

Een gedenkboek

Geschreven door: Henk Vis met medewerking van Mirjam Schwarz.

Sinds mei 2002 is er in Winterswijk een monument waarop 326 namen staan van Joodse Winterswijkers en familieleden die in de Tweede Wereldoorlog door het nazisme werden weggevoerd en vermoord. Wie waren zij ? Op die vraag probeert dit boek antwoord te geven. Per persoon zijn gegevens verzameld en opgetekend. Soms zijn foto’s beschikbaar.

Het Oude Volk

“Het oude volk”

€ 25,- (Foto van het boek)

Kroniek van Joods leven in de Achterhoek, Liemers en het grensgebied.

Geschreven door: Hans Kooger.

In dit boek is een compleet overzicht geschetst van de historie van vrijwel verdwenen Joodse gemeenschappen in dertig steden en dorpen in Oost- Nederland en van een dozijn plaatsen in het grensgebied. De historische lijn loopt van Wisch, Grenderingen Aalten Breedevoort en Dinxperlo naar Winterswijk en Zutphen, waarna het verhaal verder gaat in de Liemers, inclusief ’s-Heerenberg. Een uniek boek, nog enkele exemplaren te koop!

Max van Dam

Max van Dam

€ 7,50 (Foto het boek boek)

Joods kunstenaars 1910-1943 Max van Dam werd in 1910 geboren in Winterswijk, hij groeide op in een strijdbaar SDAP-milieu. Hij volgde zijn opleiding in Amsterdam en Antwerpen aan de Academie voor Schone Kunsten. In 1938 verwierf hij de zilveren medaille van de Prix de Rome. Hij tekende en schilderde in Winterswijk, Amsterdam, Bergen, Hengelo en Blaricum en tijdens zijn reizen naar Italië en de Pyreneeën. In 1942 werd hij gevangen genomen bij een vluchtpoging vlak bij de Zwitserse grens. Via Drancy kwam hij in Sobibor terecht, waar hij in 1943 om het leven werd gebracht. Dit boekje geeft een mooi overzicht van zijn werk.

 

Leren van de Oorlog

Leren van de oorlog in Winterswijk

€15,00 ( Foto van het boek) ( Of in een andere woonplaats)

Samengesteld en geschreven door Henk Vis en Mirjam Schwarz.

‘Wat valt er nu te leren van een oorlog?’, zult U zich afvragen. ‘Veel! “Er valt veel te leren van een oorlog”, zo denken wij, de makers van dit boek. Op verschillende manieren: - wat is er allemaal gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land en mijn eigen woonplaats? -Hoe zat de wereld toen in elkaar? - Hoe zit mijn wereld in elkaar? - Welke lessen kun je leren uit zo’n enorme ruzie? Het boek gaat daarover. Het is geschreven voor kinderen van 10 tot 18 jaar, maar als je al een beetje ouder bent, kun je het gerust nog lezen.

 

 

 

MINIATUUR VAN DE SYNAGOGE, SCHOOL, WOONHUIS OF BADHUIS

 

Handgemaakt schaalmodel van de Synagoge complex in Winterswijk.

Materiaal: hard gebakken klei. In delen of compleet te koop.

Verkoop prijs:

  • €   60,00  Synagoge
  • €   10,00  Badhuis
  • €   35,00  School
  • €   35,00  Woonhuis leraar
  • € 140,00  Kompleet

 

Klik hier on uw bestelling op te geven


Klik op de knop "Bestellen" om uw bestelling door te geven. De artikelen zullen na ontvangst van uw betaling aan u worden toegezonden.